UIT in Bemmel Markt

Optredens Markt en TheaterkerkBekijk hier een filmpje van Hélène Seiyu
Pieter Nabbe en Rood Adeo geven een preview van hun optreden bij TOP in de TheaterKerk op vrijdag 21 april 2023. Nabbe wordt op piano begeleid door de Bemmelse rockartiest Nuva27 (Jochem Macare).

Nina’s Story

Keep the legend alive
Vrijdag 21 april | 20.30 uur | € 22,50 incl. consumptie | Zaal - zitconcert

In 2023 zou ze 90 jaar zijn geworden: Nina Simone, een van de beste zangeressen van de vorige eeuw. Nog altijd wordt de Amerikaanse in één adem genoemd met die andere diva’s, Aretha Franklin, Etta James en Billy Holiday. Simone, met een stem herkenbaar uit duizenden, scoorde hits met My Baby Just Cares For Me, Ain’t Got No Life en Mister Bojangles. Songs, die door haar vertolking, klassiekers werden.

Net als vijftien jaar geleden brengt ook nu een select gezelschap van Gelderse musici, zangers, en zangeressen een hommage aan deze markante artieste, die aan het einde van haar leven in Nijmegen woonde.
Behalve als zangeres en componist, manifesteerde Nina Simone zich in de jaren zestig als voorvechter voor gelijke burgerrechten. Ze ageerde fel tegen racisme en discriminatie in de VS, het land dat haar later de rug zou toekeren.
Bekende songs, minder bekende liedjes en natuurlijk haar grote hits, het komt allemaal voorbij in deze rijk gevarieerde avond.

 

Marlies Claassen en Tom Klein geven een preview van hun optreden bij TOP in de TheaterKerk op zondag 12 februari.

Marlies Claasen & Tom Klein
The story of Eva Cassidy
Zondag 12 februari | 14.30 uur | € 17,50 incl. consumptie | Zaal - zitconcert

Eva Marie Cassidy, een Amerikaanse zangeres, coverde vele bekende nummers.
 Zij gaf er haar eigen interpretatie aan die vaak indrukwekkender was dan het origineel. Muzikaal werd zij sterk beïnvloed door genres als jazz, blues, gospel en pop.
Pas na haar dood in november 1996 kwam het terechte succes. Dat begon met ‘Over the Rainbow’, dat bij toeval door een amateur werd gefilmd tijdens haar optreden in de Blues Alleys in 1996. Het nummer werd door de BBC opgepikt en uitgezonden. En twee jaar later werd haar dubbelalbum Songbird de best verkochte plaat in England van 2001!
Eva overleed al op jonge leeftijd aan kanker, ze was pas 33 jaar.
Zangeres Marlies Claasen brengt in dit optreden een prachtig eerbetoon aan deze Shy Genius (verlegen genie), zoals Eva Cassidy ook wel wordt genoemd. Marlies wordt begeleid door haar partner, gitarist Tom Klein.

 

 

Al een kwart eeuw levert Rood Adeo obscuur-romantische albums en live-performances af. Van topniveau!
Afgelopen jaar verscheen  ‘Worn Love’, het partner-album van ‘Voluntary Intakes’, Hiermee vormt het een tweeluik met maar liefst 31 nieuwe nummers, eerdere opnames en live-uitvoeringen.
Voor dit power- house aan muziek èn poëzie van maestro-songwriter Adeo moet je even de tijd nemen. Zijn beide platen vangen je aandacht volledig, knijpen onbarmhartig in je ziel en laten je balanceren tussen hoop en wanhoop. Kortom, dat belooft alle goeds voor zijn albumtour Worn Love.
Een must voor alle dieper gravende music & words liefhebbers!

Rood Adeo treedt bij TOP op in de Theaterkerk op vrijdag 6 januari om 21.00 uurHet Donatuskoor


Popkoor 2000

 

Swingende bigbandmuziek van Big Band Bemmel


Big Band Bemmel speelt muziek in de traditie van Duke Ellington en Count Basie, naast voor bigband gearrangeerde soul, filmmuziek, Latin en hedendaagse populaire muziek. Ook muziek van Frank Sinatra en Michael Bublé hoort tot het repertoire. Opgericht in 1990 heeft Big Band Bemmel altijd als doel gehad om in een goede sfeer met elkaar swingende muziek te maken. We doen dat in een compleet en traditioneel samengestelde bigband met 5 saxen, 4 trompetten, 4 trombones, toetsen, slagwerk, gitaar en bas(gitaar). De band speelt instrumentale nummers en als begeleidingsband van onze vocalisten Petra Hermsen en Marcel Leijser. Voor meer info zie bigbandbemmel.nl. Voor een degelijke bezetting zoeken we nog trompettisten en trombonisten. Dus kom kijken als je ook daarvoor interesse hebt.

Peter en niet alleen de Wolf op 19 maart in Theaterkerk Bemmel.
Muziekgezelschap UDI en Monique Jansen gaan samen met het publiek er voor zorgen dat alles weer goed komt.
Zaterdag a.s. tijdens de UIT in Bemmel markt kan iedereen alvast een voorproefje krijgen
door mee te spelen met de spectaculaire Doe-Maar-Mee-Band.
Zorg dat je dit niet mist!Theater en Zo
Dansschool over de Linge


Double Cross Blues Band