UIT in Bemmel Markt

Optredens Markt en Theaterkerk

2023


Muziekvereniging UDI is een bloeiende vereniging die regelmatig samenwerkt met andere verenigingen uit de gemeente.
UDI verzorgt zelf de muziekopleidingen, deze opleidingen worden gegeven door bevoegde docenten.
Daarnaast werkt UDI samen met Clinc! middels het project 'Meer Muziek in de Klas', op de basisscholen in Bemmel.

Big Band Bemmel
 

Big Band Bemmel

Big Band Bemmel speelt muziek in de traditie van Duke Ellington en Count Basie, naast voor bigband gearrangeerde soul, filmmuziek, Latin en hedendaagse populaire muziek. Ook muziek van Frank Sinatra en Michael Bublé hoort tot het repertoire. Opgericht in 1990 heeft Big Band Bemmel altijd als doel gehad om in een goede sfeer met elkaar swingende muziek te maken. We doen dat in een compleet en traditioneel samengestelde bigband met 5 saxen, 4 trompetten, 4 trombones, toetsen, slagwerk, gitaar en bas(gitaar). De band speelt instrumentale nummers en als begeleidingsband van onze vocalisten Petra Hermsen en Marcel Leijser. Voor meer info zie bigbandbemmel.nl. Voor een degelijke bezetting zoeken we nog trompettisten en trombonisten. Dus kom kijken als je ook daarvoor interesse hebt.

 

Het Donatuskoor


The Double Cross Blues  Band

Hanneke Engels en Pieter Klaassen

Liedjes uit Liefde verzorgt de muzikale omlijsting bij een ceremonie.
Muziek en emotie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar waar woorden tekort schieten kan muziek net het juiste gevoel overbrengen. Denk aan een bruiloft of een afscheid. Maar ook tijdens lezingen, presentaties etc. Het geeft net dat beetje extra persoonlijkheid aan de gelegenheid. De muziek biedt troost, liefde en kan raken tot in je ziel.
Hanneke en Pieter brengen songs uit verschillend repertoire. Van klassieke werken tot pop, musical en kleinkunst. Op verzoek kunnen er ook nummers aangedragen worden of zelfs gecreëerd worden!
Wilt u meer zien en horen over Liedjes uit Liefde?
Bekijk de website via www.liedjesuitliefde.nl
Of klik op deze link voor onze promo: https://youtu.be/-GFjmdPQRF0

Vocal Group ZiZo


De naam ZiZo staat voor Zingen & Zo. ZiZo bestaat uit ambitieuze amateurs, die afkomstig zijn uit de regio Arnhem en Nijmegen. We repeteren serieus en met ambitie. Hierbij wordt gewerkt aan een mooie samenklank, uitstraling en tekstinterpretatie. Het repertoire bestaat uit popmuziek en alles daaromheen, zowel bekende als minder bekende nummers. Of het nu gaat om een serieuze ballad, cabaret, een lekker uptempo nummer of een jazzy sound; we brengen het op onze eigen manier, met zo nu en dan een twist en een dosis humor. Gewoon net even anders.
Naast het zingen het "& Zo”-gedeelte een belangrijk onderdeel. We zijn een hechte club met veel gezelligheid. Vocal Group ZiZo staat dus voor meer dan zingen alleen!

Phil Brass Quintet

Phil Brass Quintet (PBQ) is een koperkwintet uit Arnhem, ontstaan uit Philharmonie Gelre, met Maarten Nijkamp en Niels de Groot op trompet, Tineke Bremer op hoorn, Simen Brunia op trombone en Michel  Kropman op bastuba.
Het kwintet is opgericht in 2019. Klarinetkwartet Marlimasa nodigde PBQ uit om een deel van hun concert te vullen waarna er een tijd van veel afstemmen en repeteren aanbrak. Dat smaakte het naar meer en PBQ ging door! Vanwege het diverse repertoire dat beschikbaar is voor koperkwintet kan PBQ zowel voor een klassiek concert als op feestjes worden ingehuurd.
Tijdens UIT in Bemmel presenteert PBQ nieuwe muziek, met standaardwerken voor koperkwintet, maar ook invloeden uit Frankrijk, Ierland en Latijns-Amerika.
Neem voor meer informatie contact op met PBQ via info@philbrassquintet.nl

Nieuw Betuws Kamerkoor 

foto: Egon Lamers

Het Nieuw Betuws Kamerkoor put voor zijn repertoire uit de klassieke koormuziek van alle tijden en stijlperioden.
Het koor zingt ook met enthousiasme liederen uit de rijke Engelse, Duitse en Franse koortradities.
Maar ook het lichtere genre komt volop aan de orde: liederen in allerlei verschillende talen.
HNBK staat o.l.v. dirigent Frans van de Loo.
Voor meer informatie over HNBK: zie onze website: www.nieuwbetuwskamerkoor.nl

Het Lingewaards Mannenkoor

Het Lingewaards Mannenkoor (LWMK), voorheen Huissens Mannenkoor, opgericht in 1919, staat ook heden ten dage midden in de maatschappij. Ca. 35 mannen beoefenen met veel plezier de 4 stemmige zangkunst onder de bezielende, bekwame leiding van dirigent Maarten Jan Dongelmans.  Het repertoire van de 'Uit' in Bemmel Markt is een afspiegeling van de muziek die wij zingen, variërend van zowel klassiek georiënteerd tot moderne muziek.

Jubilate Gendt
Jubilate Gendt heeft vorig jaar z’n 50-jarig bestaan gevierd. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen de leden uit alle kernen van Lingewaard en daarbuiten, zoals uit Elst. Ons repertoire is overwegend vierstemmig en heel gevariëerd. Werken van klassieke componisten zoals Mendelssohn, Händel en Haydn ontbreken zeker niet, maar ook moderner, licht repertoire krijgt veel aandacht. Zo zingen we bijvoorbeeld mooie bewerkingen van Thank you for the music van Abba, van Only time van de Ierse zangeres Enya en van nummers uit bekende musicals van Andrew Lloyd Webber en Rodgers & Hammerstein. Onder leiding van onze dirigent Marcus de Haard streven we naar een zo hoog mogelijk niveau zonder daarbij de gezelligheid uit het oog te verliezen. Meer info vind je op onze website jubilategendt.nl ."

AS Groove

Met de coverband “ AS Groove” uit Bemmel  heb je voor elk feest een passende oplossing.  Of het nu muziek is tijdens een  verjaardagpartij, een inloop set bij de borrel of het dak er af moet. Met het spetterende zang front van de 2 dames  en enthousiasme van de 6-koppige band formatie  wordt er moeiteloos op elke gelegenheid ingespeeld...


 


Popkoor 2000 
Theater en Zo

 Dansschool Over de Linge


Monique Jansen


Preview van een TOP voorstelling 


Dit jaar zou ze 90 zijn geworden: Nina
Simone, een van de grootste zangeressen
van de vorige eeuw en misschien wel aller
tijden.
Nog altijd wordt de Amerikaanse in één
adem genoemd met de andere diva’s, Aretha
Franklin, Etta James en Billy Holiday.
Simone, met een stem herkenbaar uit
duizenden, scoorde hits met My Baby Cares
For Me, Ain’t Got No Life en Mister Bojangles,
songs die door háár vertolking klassiekers
werden.
Een select gezelschap van Gelderse
muzikanten, zangers en zangeressen brengen
KEEP THE LEGEND ALIVE
Nina’s Story
een hommage aan deze markante artieste
die aan het einde van haar leven in Nederland
woonde, waaronder in Nijmegen.
Behalve als zangeres en componiste,
manifesteerde Nina zich in de zestiger jaren
als voorvechter voor gelijke burgerrechten en
ageerde ze fel tegen racisme in de VS, het
land dat ze later de rug zou toekeren.
Dat engagement klinkt door in haar teksten,
in songs als Mississippi Goddam en Young,
Gifted and Black.
Deze en andere songs, het komt allemaal
voorbij in deze rijk gevarieerde avond.